Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Líná špinďíra Věra a vulgární hysterka Lucie z Výměny manželek

V posledních dnech a týdnech mě v médiích chtě nechtě atakoval hon na jakousi paní Věru z pořadu Výměna manželek. Narážela jsem na to v titulcích na každém kroku...

...tak mi to nakonec nedalo a daný díl zmíněného pořadu jsem si na internetu v archivu vyhledala a přehrála. Chtěla jsem vidět a slyšet, co se tam tak strašného odehrávalo.

Po zhlédnutí a hlavně v souvislosti s bublinou, která se okolo toho nafoukla, jsem se rozhodla, že i já si dovolím vyjádřit svůj názor. Nečekejte ovšem, že budu další v řadě, kdo bude do Věry kopat. Na druhé straně ji samozřejmě ani nechci obhajovat. Ale zastávám pravidlo, že pravda je vždy někde uprostřed a i v bibli stojí: „Kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí po ní kamenem.“ A jak jste sami mohli vidět, ani paní Lucie, která se holedbala tričkem „Nejlepší maminka na světě“, není dokonalá. Ale ani do ní se nechci navážet. Spíš chci shrnout objektivní skutečnosti a podívat se na to možná z jiného úhlu, než učinila většina těch, kteří bez rozmyslu paní Věru kamenují a paní Lucii blahořečí. Já osobně mám k oběma své výhrady.

Není pochyb, že se paní Věra jevila jako dost líný člověk, který práci nevidí a zřejmě asi ani nechce. Nemá základní hygienické návyky, typické pro civilizovanou společnost – nečistí si zuby, koupe se jednou týdně, nemyje si ruce po toaletě apod.

Hygienické návyky si osvojujeme již v dětství a to především příkladem z rodiny. Paní Věra pochází zřejmě z prostředí, kde se takové věci příliš neřešili a tak se je asi neměla od koho naučit. Zato se naučila už v šesti letech kouřit jak fabrika a to jí vydrželo dodnes. Dokonce jí nepřijde divné a nenormální kouřit dětem pod nos.

Jenže to, co je normální a nenormální, je vždy relativní. Až v posledních letech vidím intenzivní boj proti kuřákům. Není to tak dlouho, co si lidé uvědomili, že i pasívní kouření škodí zdraví. Naštěstí!!!

Ještě na konci minulého století se naše babičky a dědové myli jen jednou týdně a to obvykle v sobotu a nikomu to nepřišlo divné.

A možná byste se divili, kolik lidí hrajících si na inteligenty si nemyjí po toaletě ruce, případně jen vodou. Během života na koleji jsem měla nejednou možnost toto vypozorovat. Občas si toho všimnu i nyní na toaletách v divadle nebo obchodním domě a to jsou občas nějaké dámičky.

Každopádně, když už si myslíte, že paní Věra nemá čím překvapit, zjistíte, jak jste se mýlili. A to ve chvíli, kdy začne do kamen přikládat PET lahvemi.

Lucie hrající si na čistotu, si do cizí rodiny přivede psa (co kdyby měl někdo alergii?!). No a se psem nejen že spí v posteli, ale dokonce pokládá na normální, sdílet s ním talíř. Někdo nemá rád zakouřenou místnost, jiný by se zase třeba pozvracel, najít v polévce chlup od psa.

Její gesto, zaplatit ze svého na měsíc větší byt, mi nepřišlo vhodné a spíš dost nesmyslné. No a její vulgarity a narážky na adresu paní Věry před dětmi, nebyly též na místě. Ač tedy nutno podotknout, že se držela, jak to šlo a výbuch přišel až pak mezi osmi očima, kde se tedy předvedla v plné kráse. Ale věřím, že to myslela dobře, možná i ten dopis na sociálku…

Každopádně argumentovat někomu tím, že není dobrá matka, protože nenaučila děti čistit si zuby a umývat ruce, mi přijde irelevantní. Já osobně totiž posuzuji dobrou matku dle toho, jak miluje své děti. A skutečně jsem neměla nejmenší pocit, že by holčičky paní Věry trpěly nedostatkem lásky nebo snad hlady či nějakým týráním a zneužíváním.

Kdyby se stalo to, co Lucie prorokovala mezi osmi očima, že by rodině Věry byly děti sociálkou odebrány a dány do dětského domova, byla by Lucie pokojená? Byli byste Vy všichni, kteří Věru lynčujete též spokojení?

To, že žily v podmínkách, které většina z nás nepovažuje za „normální“ je jedna věc. Důležitější pro mne ale je, že žily s rodiči, kteří je mají rádi a mají pro ně připravenou náruč a pohlazení.

Děti v dětských domovech sice mají hmotně vše, ale to nejdůležitější pro jejich zdravý psychický vývoj jim chybí – táta, máma a jejich Láska.

 

 

 

Autor: Denisa Legnerová Jandová | neděle 7.6.2015 20:28 | karma článku: 22,42 | přečteno: 1521x
  • Další články autora

Denisa Legnerová Jandová

Vánoční přání

Vánoce je čas rozjímání. Je to čas, kdy dovolíme našemu lepšímu já vylézt z ulity a nemyslíme jen na sebe, ale na lidi kolem nás. Nemusí jít jen o naše příbuzné a přátele.

22.12.2017 v 11:53 | Karma: 11,79 | Přečteno: 357x | Osobní

Denisa Legnerová Jandová

Náš sociální stát

myslíte si, že když budete do systému spravedlivě odvádět pojištění a daně, že se vám stát stejnou měrou odvděčí, až to budete nejvíc potřebovat... jste na velkém omylu, stát se na vás z vysoka...

17.7.2017 v 8:16 | Karma: 33,76 | Přečteno: 1038x | Společnost

Denisa Legnerová Jandová

Na skok ve Varech

52. mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se pomalu a jistě chýlí ke svému konci a mezi českými celebritami platí, že kdo nebyl ve Varech, jakoby nebyl! Nejsem celebrita, ale taky jsem si tam alespoň na otočku zajela...

6.7.2017 v 8:42 | Karma: 9,46 | Přečteno: 396x | Kultura

Denisa Legnerová Jandová

Den D

...alespoň tak prožívala většina prvňáčků dnešní den! Právě oni totiž dostali dnes své první vysvědčení! I pro ostatní žáky a studenty je to zřejmě významná událost a možná ještě více pro jejich rodiče.

31.1.2017 v 22:51 | Karma: 8,05 | Přečteno: 281x | Osobní

Denisa Legnerová Jandová

Tak už to má za sebou...

Co čeká ostrov svobody po smrti jejího vůdce je jen ve hvězdách. Jedno je však jisté, se smrtí Fidela Castra už nikdy nebude Kuba, co bývala a to v každém slova smyslu.

2.12.2016 v 22:44 | Karma: 11,81 | Přečteno: 318x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 906x
...normálně nenormální ženská...

Seznam rubrik